Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Theiz gav Södertälje nytt hopp

Han var helt poänglös. Men med 1.34 kvar satte exdraken Peter Theiz en klockren trea och förde Södertälje mot seger. — Vi lever fortfarande, säger han efter utjämningen till 2—1 i matcher.

Annons
Det var tysta och sammanbitna Sundsvallskillar som satt och studerade statistiken efter gårdagens snöpliga förlust i SM-final 3.
Men Peter Theiz var desto pratsammare.
Jag är väldigt glad att vi vann och det är klart att vi var nervösa innan. Att ligga under med 20 i matcher är ingen drömsituation. Vi visste att om vi skulle torska så hade vi inte längre någon chans att vinna SM-guld, säger han.
Södertäljes kapten hade annars ingen vidare dag i går. Hans totala skottstatistik pekade på ett illa fungerande sikte, av nio skott gick bara ett enda i.
Men det skottet var det viktigaste.
Det innebar nämligen tre poäng och ställningen 8787 hade helt plötsligt ändrats till 8790.
Och när lagkamraten Thomas Massamba satte sin andra trea för kvällen strax därefter betydde det sexpoängsunderläge för Sundsvall när det bara återstod 57 sekunder.
Sundsvall gick genom fyra lagfoulkast av James Miller ikapp till 9193 men sedan var det Steve Pettyjohn som även han hittade rätt med en trepoängare till 9196.
Dragons Alex Wesby konstaterar:
De satte några tunga poäng på slutet. Det är bara att lägga den här matchen bakom oss nu.
Wesby var en av segervapnen i förra mötet då Sundsvall vann på bortaplan. I går försökte Södertälje stoppa honom med alla medel, vilket innebar att han i stället fick skjuta 17 straffar.
Wesby är otroligt svårstoppad och vi måste hitta på något hokus-pokus. Jag vet inte vad, vi får se, funderar Peter Theiz inför tisdagens möte i Scaniarinken.
Sundsvalls pointguard James \"JJ\" Miller var som vanligt en av de allra bästa på planen. Södertälje hade stora problem med honom också, särskilt då han drog upp tempot.
Sundsvall har nog ligans bästa anfall och en pointguard som är näst intill omöjlig att stoppa. I mina ögon är det inte vårt försvar som det klickar i, utan det är Sundsvall som spelar väldigt bra anfall, konstaterar Södertäljes tränare Torbjörn Gehrke.
Men ändå blev det alltså Södertälje som tog den så viktiga segern, även om man enligt Gehrke fortfarande inte kommit underfund med hur man ska spela för att vinna över Sundsvall. För det såg länge ut som om Sundsvall skulle vinna och därmed ta sin tredje raka seger.
Det var bara ett problem.
Varje gång Sundsvall ledde med en si så där sex eller sju poäng så hade man världens läge att ta död på tillställningen. Men då spökade nerverna eller koncentrationen eller båda delarna. Missade straffkast eller dåliga avslut och bollen till Södertälje i stället.
Vi släpper tillbaka dem i matchen på grund av slarv. Och det är tråkigt, säger Sundsvalls coach Christer Stjernborg.
Nu väntar retur i Scaniarinken redan i morgon. Seger för Sundsvall Dragons där och det är matchboll hemma i Sporthallen på fredag.

Mer läsning

Annons