Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkast

Södertälje—Sundsvall Täljehallen 19.04 Final 2:7

Annons
Läget i lagen:
Södertälje: Johan Jeansson är tillbaka efter hjärnskakning. Han har tränat två pass och är med igen. I övrigt är samtliga redo för spel.
Sundsvall: Rasmus Tordne har haft 40 graders feber sedan i lördags. Är feberfri och följer med de övriga i truppen till Södertälje men spelar inte.

Coachsnack:
Södertälje: Nu blir det lite mer som en final och spänningen är tillbaka. Vi var urlakade efter kvarten och främst semin mot Plannja och hade gjort av med väldigt mycket mental energi. Då är det svårt att spela. Men kommer vi inte ut som ett helt annat lag i kväll, tror jag att det kan bli fyra raka åt fel håll, säger coachen Torbjörn Gehrke.
Sundsvall: Det här känns kul, men Södertälje kommer nog att vara jäkligt laddade efter förlusten senast. De har inte förlorat en enda match hemma i slutspelet ännu, men vi har tre raka segrar mot dem så det ser bra ut, säger coachen Christer Stjernborg.

Notera att...
... Sundsvall vann den första finalmatchen, hemma i måndags med tre poäng. Det innebär att Södertälje måste vinna alla hemma och en borta för att kunna ta guld. För Sundsvalls del räcker det med att vinna alla hemma eftersom man har hemmaplansfavör.
... Dragons vann returerna med 4030 i förra mötet.
... Måndagens match i Sporthallen lockade över 2300 personer. Återstår att se hur het basketen är i Södertälje.

Statistiken
Bästa poängplockare i snitt per match i slutspelet:
Södertälje: 1) Andrew Drewo 20,8 poäng, 2) Jens Stålhandske 15,8, 3) JD Sanders 14,4, 4) Peter Theiz 11,1, 5) Steve Pettyjohn 10,3.
Sundsvall: James Miller 21,6, 2) Alex Wesby 17,8, 3) Adam Alexander 11,5, 4) Joakim Kjellbom 11,4, Henrik Carlsson 5,5.
Bästa returtagare:
Södertälje: 1) Andrew Drewo 8,9, 2) Steve Pettyjohn 6,9, JD Sanders 4,8, 4) Peter Theiz 3,3, 5) Thomas Massamba 2,6.

Nästa match:
Söndag 3/4: SundsvallSödertälje

Mer läsning

Annons