Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkast

Basketligan: Jämtland Basket–Sundsvall Dragons
Östersunds Sporthall 16.10

Annons
Läget i lagen

Jämtland: Forwarden Erik Westin fick en armbåge i ögat senast (Södertälje) och konstaterades ha ådragit sig en hjärnskakning. Vilar på grund av detta och ersätts av endera Jonny Ibrahimsson eller Jakob Pettersson. I övrigt prima liv.
Dragons: Inga skador eller sjukdomar har stört bilden av ett verkligt topplag under veckan som gått.

Coachsnacket

Jämtland: Visst vann vi mot Södertälje, men vår premiärinsats mot Plannja var bättre och jag kan inte säga att vi gick av banan med någon jättebra känsla senast. Mot Sundsvall blir det alltid litet extra inspiration och även om tvåan och trean i fjolårets poängliga, Miller och Wesby, är borta så verkar deras nya amerikaner ha förstärkt laget. Tror Sundsvall kommer att vara jämnare och ännu försvarsstarkare i år, säger andretränaren Dennis Cooper.
Dragons: Vi känner oss starka och så länge vi kan vinna returtagningen och hålla intensiteten uppe i försvaret har vi kommit en bra bit på vägen. Jämtland bygger på en mindre uppställning för att få till en större rörlighet den här säsongen och det måste vi vara inställda på. Efter Solnamatchen i tisdags har vi slipat på de detaljer vi inte var nöjda med och är nu sugna på en ny match, säger huvudansvarige coachen Peter Öqvist.

Notera att...

...Jämtlands nye amerikan Ron Yates kommer från New York, precis som Brisport i fjolårets upplaga. Brisport som i slutspelsmatcherna gjorde ett jättejobb mot Dragons tvillingtorn, KjellbomPalm. Och Yates lär ha fått fina tips från andra sidan Atlanten.
...speluppläggaren Donta Richardson är poängbäst i Dragons så här långt. Richardson, som är ny för året, har på två matcher snittat 20 poäng.
...landslagsmannen och svensk-amerikanen Michael Palm är returbäst i Sundsvallslaget. 16,5, varav 12,5 defensiva, är snittsiffror som imponerar. "Jocke" Kjellbom är god tvåa, men toppar statistiken för bland annat blockeringar. Två blockar per match har det blivit mot Södertälje och Solna.
...matchen direktsänds i SVT 24 klockan 16.10.

Övriga matcher:

Södertälje BBK Kings-08 Stockholm

Mer läsning

Annons