Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkast: Importen tillbaka när Dragons ska ta revansch

Knapp förlust mot Norrköping. Nu ska Sundsvall Dragons resa sig och dra söderut igen.
Örebro står för motståndet och Tommie Hansson lär kunna matcha Ernests Kalve igen.

Annons

Basketligan, omgång 3.

Eco Örebro Basket–Sundsvall Dragons, Idrottshuset, 19.04.

Läget i laget

Ernets Kalve spelade inte mot Norrköping senast, tränade lätt med laget under onsdagen och för fullt under torsdagen. Han kommer till spel om inga bakslag dyker upp.

Coachsnack

Tommie Hansson, Dragons: "Örebro är ett nytt lag, ny coach, allt är liksom nytt. Men det känns ändå som att vi har hyfsad koll på vad de gör. De har Szabo, Brandon och Sean så lite är sig ändå likt. Materialmässigt har de en startfemma av bra kvalitet".

Notera att ...

... det är två lag med en seger och en förlust på de inledande två matcherna som möts i Idrottshuset i Örebro. Båda lagen har vunnit mot Umeå, Dragons förlorade mot Norrköping senast och Örebro premiärföll mot Jakob Sigurdarsons Borås.

... ex-draken Sigurdarson verkar för övrigt trivas i sin nya klubb. Han har varit poängbäst i Borås i de två första matcherna.

... det finns tre ex-drakar i Örebro; Sean Smith, Miklos Szabo och Brandon Barton. Den sistnämnde storebror till Charles Jr i Dragons och pappa Charles är numera assisterande coach i Örebro.

... det spelas två matcher till i kväll. Jämtland tar emot Nässjö och Umeå möter Uppsala.

... Sundsvall Dragons hade 22 raka segrar på 22 försök mot Örebro när lagen möttes i vårens sista match. Då vann Örebro med 103–91 – Dragons har alltså revansch att fordra.

... matchen går att köpa via Gtvplay för 69 kronor.

Mer läsning

Annons