Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäst i Sverige – nu funderar Rydqvist på att lägga av

Maria Rydqvist stod för säsongens främsta insats i söndagens masstart på Lugnet.
Nu tvekar dock Älvdalenåkaren om sin framtid.
– Det är inte givet och jag tycker att det är jättesvårt många gånger, säger hon efter femteplatsen.

Annons

Charlotte Kalla försökte, men när Therese Johaug trampade iväg sög hon musten ur samtliga och Kalla föll tillbaka i fältet.

Bakom henne lurade dock en annan svenska.

Älvdalens Maria Rydqvist stod för en riktigt fin insats och åkte, efter en spurtuppgörelse med ett helt knippe åkare, in som femma i loppet.

SE ÄVEN: Bildextra från Svenska Skidspelen i Falun

Efteråt var hon strålande glad.

– Det är ju det klart bästa loppet i år, så det är jätteroligt. Det var väl på VM ifjol som det gick lika bra. Man har ju åkte den här banan några gånger och man kan den bra. Man vågar ösa. Jag tycker att det är lättare att ta ut mig när jag åker masstart.

LÄS ÄVEN: Så hjälper landslagskompisarna Charlotte Kalla: "Handlar om att stötta varandra"

Hon var själv överraskad över den framskjutna placeringen.

– Det kändes inte så fantastiskt bra i går och sedan var jag på väg att bli sjuk förra veckan. Jag trodde att det skulle gå skapligt, men inte så här bra, säger Rydqvist, som stod över Holmenkollen förra helgen, då hon kände att en förkylning var i antågande.

– Jag har väl väntat på att formen ska lossna lite i år. Det har den inte gjort riktigt, även om det kändes bra under touren och nu på slutet. Men det här är ju bättre.

LÄS ÄVEN: Inga intervjuer av pressad Kalla: "Det finns en gräns"

Framtiden i skidspåren är dock högst oviss för 32-åringen.

Hennes familjesituation, med två barn, gör att hon överväger att lägga av med elitskidåkningen efter säsongen.

– Jag har väl inte varit säker på att jag ska fortsätta. Men vi får se. Jag vet inte, det är kluvet. Jag tycker att det är jätteroligt att tävla och åka skidor, jag har inte tappat glädjen, men samtidigt tycker jag att det är svåra prioriteringar med familjen. Det är inte givet och jag tycker att det är jättesvårt många gånger.

När kommer du att ta ett beslut?

– Det kommer jag att göra snart. Men inte just nu. Det är svårt att säga, jag vet inte om jag kommer ta det innan säsongen är slut. Det beror på hur det går.