Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa gangsterromantiken


Dennis Lehane


Den värld som var vår


Albert Bonniers förlag

Annons

Tio år har gått sedan Joe Coughlin förlorade både frun och kontrollen över ett lönsamt nätverk. Han har lämnat gatan och etablerat sig som affärsman i Florida, en engagerad pappa och flitig kyrkobesökare.

Men under ytan har Joe kontakterna kvar. Året är 1943, förbudstiden är över men andra världskriget rasar vilket ger oanade möjligheter till affärer. Som irländare kan Joe aldrig bli en don, ett överhuvud i familjen, men som consigliere med respektabel fasad är det han som i praktiken styr maffians affärer i Florida och på Kuba. När ett pris sätts på hans huvud rustar Joe till ett nytt krig där vem som helst kan vara fienden.

Joes äldre bror Danny väljer att gå i faderns fotspår och bli polis. När han går under gör Joe ett aktivt val, hans väg till den amerikanska drömmen går inte längst den lagliga vägen.

Som alltid när Dennis Lehane håller i pennan är det flyhänt berättat, den bästa gangsterromantiken sedan Gudfader-romanerna.