Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa placeringen för Smedh

Slalom är inte längre paradgrenen.
Det är i storslalom som Veronica Smedh varit allra bäst den här säsongen.
I går blev det en 13:e plats i La Molina – Sundsvallsåkarens bästa placering någonsin i världscupen.

När Veronica Smedh förra vintern tog sin första världscuppoäng så var det i slalom. Det var också i slalom som hon kom på andra plats totalt i Europacupen.

Men den här säsongen är det i storslalom som de största framgångarna kommit.

Först en 19:e plats i världscuppremiären i Sölden.

Sen en andra plats i Europacuptävlingen i Funäsdalen.

Och så en 13:e plats i La Molina i går.

– Förra året var jag bättre i slalomen. Men jag har jobbat med att försöka få två grenar som funkar bra, och nu verkar det som att storslalomen gått om lite. Den har funkat väldigt bra både på tävling och träning, säger Veronica Smedh då ST-sport når henne i Spanien efter gårdagens tävlingar.

Hon låg på 19:e plats efter det första åket och åkte upp sig i det andra, där hon till slut var 2,30 sekunder efter segrarinnan Tanja Poutiainen från Finland.

– Jag är jättenöjd, fick till åkningen bra. Det var lite nervöst inför båda åken, men det kan vara bra också. Då känner man verkligen att man vill åka fort.

– Jag har åkt slalom i backen tidigare, men det här var första gången jag åkte storslalom i den. Jag tycker att backen var ganska fin. Det var bra lutning hela vägen, så det vara bara att driva på. I morgon (läs i dag) ska vi tävla i slalom. Då ska jag försöka satsa. Det har ju som sagt inte gått lika bra i slalom i vinter, men jag hoppas att det kanske vänder nu.

Bästa svenska i gårdagens storslalom blev Maria Pietilä-Holmner som låg trea efter första åket, men till slut kom på sjunde plats. Anja Pärson låg på 13:e plats inför andra åket, men körde ur och hade efteråt ont i armen.

– Hon slog i armen i bindningen. Men det ska inte vara någon fara. Jag kan tänka mig att hon är revanschsugen, sa landslagsledare Hans Ottosson till TT.

För herrarna var Val d'Isère orten för dagen och även där stod storslalom på programmet. Precis som i damernas tävling återfanns också bäste svensk på sjunde plats. Markus Larsson var 18:e man efter första åket, men förbättrade sin placering rejält i det andra. Med totaltiden 2.23,37 var Larsson bara två tiondelar från pallen. Vann gjorde schweizaren Carlo Janka. Jens Byggmark, Matts Olsson och Niklas Rainer tillhörde tre av de totalt 33 åkare som körde ur i första åket. Bergsjö-Hasselas André Myhrer kvalade inte in till det andra åket.