Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa vännerna på julturné: "Med vissa människor känner man att det är evigvarande"

De ansågs som en osannolik duo men nu är de bästa vännerna Lisa Miskovski och Kalle Moraeus ute på julturné.
Den 4 december kommer de till Sundsvall.
– Vi har velat göra det här länge tillsammans, säger Lisa Miskovsky.

Annons

Förra året släppte Kalle Moraeus och Lisa Miskovsky ep:n "God Jul önskar Lisa Miskovsky och Kalle Moraeus". Då växte också idén fram att åka på en gemensam turné. Den 20 november har de premiär på sin turné, som de kort och gott kallar "Jul med Lisa Miskovsky & Kalle Moraeus", i Göteborg. Den 4 december kommer duon till Sundsvall och Tonhallen.

– Jag är glad att få åka ut med en person som är så nära vän. Det blir jättehärligt. Vi har velat göra det här länge tillsammans. Det blir som en uppföljning av ep:n, säger Lisa Miskovsky.

Att hon kommit så pass nära Kalle Moraeus har fått många att höja på ögonbrynen, enligt Lisa Miskovsky.

– Men vi har växt upp på samma sätt, nära naturen. Vi har mycket gemensamt. Med vissa människor känner man att det är evigvarande. Det är värdefullt i den här branschen, säger hon.

Hon är artisten från Holmsund utanför Umeå som fick sitt genombrott 2001 med singeln "Driving one of your cars" och den självbetitlade debutskivan. Sedan dess har hon släppt ytterligare fyra plattor, den senaste kom för två år sedan och heter "Umeå".

Ep:n som Kalle Moraeus och Lisa Miskovsky gjorde tillsammans fick ett bra mottagande i kritikerkåren, något som inte är vanligt.

– Det är jättekul. Det är som att våra världar smälter samman på ett spår.

Till julkonserten lämnade Lisa över till Kalle att välja bra låtar, sedan kompletterade hon med några stycken.

– För mig är det en stor utmaning instrumentmässigt. Kalle har valt några amerikanska och irländska folkmusiklåtar och där går det fort. Det går inte att halvsova, säger Lisa Miskovsky.

Läs även

Moraeus lockar med nya stjärnor

TV: Bakom kulisserna på Moraeus med mera

Moraeus delar med sig av sitt livsöde

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter