Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bataneros spelsinne och Hallenius spets borde locka till matcherna – var är publiken?

Efter att ha följt Giffarna sedan slutet av 1950-talet har jag viss erfarenhet av olika lag genom åren. Årets lag, med spanskt spelsystem, spanska spelare och laganda som gör att varje spelare ges möjlighet att växa, är mer än sevärt. Se exempelvis matchen mot AIK där Giffarna var spelmässigt bättre än de som sannolikt blir svenska mästare.

Det är då trist att följa publiksiffrorna som är beklämmande dåliga match efter match.

För mig är det naturligt att exempelvis föräldrar stimulerar sina fotbollsspelande barn och ungdomar att strömma till matcherna. Bara att se Bataneros genialiska spelsinne är värt entrépengen och mycket finns att lära av honom för kommande generationers fotbollsspelare. För en 70-åring som mig är hans bollmottagning, direktpassningar och spelsinne värt biljettkostnaden. Sedan har du alla andra spelare med Linus Hallenius i spetsen som är sevärda.

Läs också: [+] Planen för att hålla Giffarna kvar i toppen – supertrion har erbjudits långtidskontrakt: "Ser ett jäkla värde"

Egentligen är det bara Pisa Niklasson och Kjell Eriksson i samspel på 60-talet som har givit mig ett starkare intryck.

I år har spelet varit bra, vädret varit bra och biljettpriserna överkomliga så det finns inget mer än ”slöhet” som hindrar att besöka arenan. Kom och stötta det lag som förhoppningsvis spelar allsvensk fotboll i många år ytterligare.

Bortamatcherna? Många i GIF 08 ses i klacken och ofta även Patronerna, men många sätter sig av bekvämlighet på annan del av arenorna. Kom till GIF-klacken och hjälp till att visa spelarna att de har ett starkt stöd även på bortamatcherna.

Oro? Ja, viss oro finns att Giffarna blir söndervärvade nästa säsong.

GIF pojklag 1963

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel