Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båths skötare sparkades illa: "Flög över tre meter"

Svante Båths rutinerade hästskötare Carola Eklund sparkades illa i fredags. Resultatet blev frakturer på käken och åtta utslagna tänder.
– De som såg när det hände säger att jag flög över tre meter, säger Eklund.

Annons

Det var när Carola Eklund, som jobbat som skötare för Svante Båth i över åtta år, skulle leda en tvååring från hagen i fredags som olyckan inträffade på träningsanläggningen i Solum.

– Jag skulle till den här lillkillen och när vi går så kommer det en liten nedförsbacke och det svänger samtidigt. Då började han busa och jag hamnade lite bakom. Då ser jag att han laddar och att hoven kommer. Jag hinner tänka att "det här kommer aldrig att gå", berättar Eklund.

– Jag kommer inte ihåg själva smällen, men de som såg när det hände säger att jag flög över tre meter. Jag kommer ihåg allt efteråt och jag kände direkt att det var tänderna som var borta. Jag måste ha varit vid medvetande hela tiden.

Sparken tog i ansiktet och resulterade i fem frakturer på käken och åtta utslagna tänder och 13 stygn i läppen och hakan.

– Det var en ren olyckshändelse och det gick faktiskt bra. Det är tänderna som är det jobbigaste. Det var fyra uppe och fyra nere som försvann. Tänderna är en så stor del av utseendet, så det känns som det värsta just nu, säger Eklund som nu väntar på att få hjälp med tänderna under början av nästa vecka, då hon också ska ta bort stygnen på hakan.

Hon fick snabbt hjälp med ambulanstransport efter olyckan och kunde sedan opereras under lördagen innan hon fick återvända hem på söndagen. Nu väntar tre veckors sjukskrivning och flytande föda i sex veckor.

Trots skadorna var det en annan konsekvens av olyckan som Eklund själv tyckte var det värsta.

– Det som gjorde mest ont var att Labero Broline startade på lördag kväll och att jag fick inte åka med honom. Jag har haft honom i sex år, säger Eklund som nu längtar efter att få nya tänder så att hon kan följa med vid nästa start.

Läs mer: Travbanechefen om tunga beskeden: "Aldrig bra att tappa affischnamn"

Ny jättesmäll för Bergsåker – två profiler till lämnar: "Finns flera orsaker"