Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Batra och Robin i Sundsvall: "Jag försöker alltid förnya Zlatan"

David Batra och Robin Paulsson är ute på fjärde vändan av sin gemensamma humorturné "Batra och Robin".
– Vi tycker om att jobba ihop. Turnélivet handlar om mer än att stå på scen, säger Robin Paulsson.

David Batra känner vi igen från humorsuccén “Kvarteret Skatan” och han har gjort stor publiksuccé med sin soloshow “Det här var ju tråkigt”. Robin Paulsson har vi sett på bästa sändningstid i den egna talkshowen "Robins” i SVT.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Både David Batra och Robin Paulsson är rutinerade komiker mångårig erfarenhet av standup. I början av 2014 åkte de på en 20 föreställningar lång standup-turné genom Sverige under namnet "Batra & Robin”.

Nu, under den fjärde vändan, har turnén kommit till Sundsvall och på lördag kan vi se duon i Tonhallen.

Det var ett tag sedan de lärde känna varandra.

– Han började 1994 med stand up och jag i början av 2000-talet. När han hade tioårsjubileum kontaktade han mig och frågade om jag ville uppträda. Jag blev superglad. Sedan höll vi kontakten och 2009 åkte vi på Skåneturné. Vi tycker om att jobba ihop. Turnélivet handlar om mer än att stå på scen. Man måste ha roligt ihop. Man åker gärna med någon som passar, säger Robin Paulsson.

Han tycker att hans och David Batras humorstil är ganska lika.

– Vi pratar olika ämnen. Han pratar mycket om sin fru och jag är nybliven pappa och gift. Vi drar ungefär samma publik.

De samarbetar mycket på scenen under föreställningen och den första 20 minutrarna är oftast helt improviserade.

– Det lite beroende på stad hur det fungerar, men då gäller det att veta när den ena och andra säger saker. Det är naturligt för oss och har funkat bra. Vi har samma energi på scenen, säger Robin Paulsson och fortsätter:

– Det är nästan det roligaste på kvällen, det andra vet man hur det slutar.

Vi vet att Robin Paulsson är rolig, men vad tycker han själv är kul?

– Jag hamnar alltid i samma saker om vad som är roligt. Seinfeld håller hög klass. Det man ser när man blir humorfrälst sitter kvar. Sedan blir jag lite yrkesskadad och blir ofta analyserande. Ibland blir jag överraskad. Men jag och min fru kollar på Homeland och andra dramaserier.

Vad vet vi inte om dig?

– Jag har en oanad talang. Jag kan blåsa bubblor med saliv och blåsa iväg dem.

Hur less är du på Zlatan?

– Det blir aldrig tråkigt eftersom det inte kan bli större. Han är alltid i nyheterna, alla har en åsikt om honom. Han är perfekt att imitera. Men jag försöker alltid förnya Zlatan. Nu gör jag en grej om filmen "Den unge Zlatan".