Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre att pengarna går till vården än andra branscher

Replik på Känslokall jämförelse mellan vården och andra branscher, ST 21/9.

Den källa som efterfrågades är rapporten "Förbättrad Välfärd Sant och falskt om företagande i välfärden", utgiven av Svenskt näringsliv i augusti 2015. Den finns tillgänglig för nerladdning. Där finns källförteckning till rapporter och avsnitt hos SCB som använts.

Som svar på uttalandet om att det är en känslokall jämförelse att jämföra vart pengarna till våra gemensamma resurser tar vägen så blir jag förvånad. Jag tolkar det som att det är rätt att dessa delar kan ta ut pengar och vinster ur välfärdsapparaten utan att faktiskt tillföra just mänsklig empati som efterfrågas enligt signaturen Timråbo.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

För egen del har jag använt och fått den bästa hjälpen av svensk sjukvård, både i privat och offentlig regi och tycker personligen att det är bättre att pengarna landar i den verksamheten – privat eller offentlig – än i byggföretagens och IT-leverantörernas kassakistor.

Det jag menade var: Bara för att du bygger sjukhuset är vinster okej, men om du levererar omvårdnad så är vinst inte att tala om – för att bo, äta och försörja sin familj behöver man inte göra då längre?

F Y

Läs även:

Jag vill veta att jag blir omhändertagen av utvilad personal

Att tjäna pengar på vård, skola och omsorg känns inte rätt

Viljan verkar finnas – så varför händer inget med stafettkostnaderna?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel