Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre betyg och motiverade elever kan förklara sökbilden

Bättre betyg och en elevkull som är målinriktad och studiemotiverad. Det är troligtvis förklaringen till varför fler Minervaelever i år har program utanför Bobergsgymnasiet som förstahandsval.

Det finns ingen tydlig punkt at sätta fingret på när det gäller svaret på varför två av tre avgångselever vid Minervaskolan har sökt gymnasieprogram utanför kommunens gränser som förstahandsval. Inte heller om det finns någon enkel förklaring till varför Bobergsgymnasiets teknikprogram plötsligt verkar ha tappat i attraktionskraft.

LÄS MER: Ånges nior nobbar Bobergsgymnasiet

– Jag vet inte riktigt hur det har sett ut tidigare eftersom jag är ny, men jag hade ett resonemang med rektorn i förra veckan och vi upplever att det finns ett annat tänk nu än tidigare, säger högstadieskolornas studie- och yrkesvägledare Gudrun Hedbergh.

LÄS MER: Bättre betygsresultat i högstadiet

Bland annat så nämner hon den positiva betygsutveckling som varit under några år, och att det finns en målmedvetenhet bland eleverna kring deras framtida studieval.

– Många vill till exempel gå fordon och transport då man vet att det finns arbete efter utbildningen, säger Gudrun Hedbergh.

Hon säger också att hon upplever det som att Bobergsgymnasiet har gjort ett gott intryck på eleverna, både i Ånge och i Fränsta, så om det förr fanns en attityd av det mindre smickrande slaget så är den inte alls lika skönjbar längre.

LÄS MER: Bobergsgymnasiet har ett dåligt rykte (2013)

– Eleverna har varit positiva efter att ha varit där på öppet hus, och de ska också få göra fler besök under våren fram till omvalsperioden, säger Gudrun Hedbergh.