Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bayern München förstörde Leipzigs kväll – Emil Forsberg utbytt

Det var ingen minnesvärd lördagkväll för Emil Forsberg och hans Red Bull Leipzig. En tidig utvisning på Leipzigs lagkapten Willi Orban gjorde det svårt för Forsberg och resten av lagkamraterna att få utrymme för något offensivt.

Emil Forsbergs Red Bull Leipzig och det tyska storlaget Bayern München har drabbats samman två gånger denna vecka. I onsdagens möte i tyska cupen gick matchen till straffar efter att Forsberg satte 1–0 på straff i den 68:e minuten. Han blev sedan utbytt i förlängningen där Bayern München segrade.

Läs mer: Forsberg målskytt i stormötet med Bayern München

I lördagens match i Bundesliga var det dags igen. Men det började på värsta tänkbara sätt för bortalaget Leipzig. Lagkaptenen Willi Orban blev utvisad i den trettonde minuten. Fem minuter senare gjorde James Rodriguez 1–0 för Bayern och uppförsbacken blev genast brantare för Leipzig.

– Det förstör hela matchen, den är förbi efter att det händer. Vi spelade 120 minuter i onsdags, varav en stor del med en man mindre då. Det var många trötta ben här i dag. Att återigen få ett rött kort i den tionde minuten på Allianz Arena är inte så enkelt. Det var jobbigt för oss, så klart, säger Forsberg till Fotbollskanalen efter matchen.

Emil Forsberg fick inte många chanser på sig att bidra. Det offensiva spelet hämmades märkbart efter utvisningen och Forsberg blev utbytt i den 62:e minuten.