Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BB i Sollefteå borde få vara kvar

Läs också: Vård ska få kosta – den räddade min sons liv

Det är sorgligt att man lägger ned ett lönsamt BB i Sollefteå. Landstinget är ett stort blödande sår. Detta sår har funnits länge och man botar inte såret med att lägga ned enheter, speciellt om de är lönsamma – om man kan säga så när det handlar om sjukvård/förlossningsvård. Landstinget måste ägna sig åt sjukvård endast, slopa allt med kultur och vad kostar inte det landstinget? Det är inga småsummor.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Vad kommer att läggas ned härnäst? För det kommer mer. Genom att lägga ned enheter ökar man på andra enheter och dessa i sin tur får läggas ned. Skrota landstinget. Återgå till landskapssjukvård som det var före landstingens införande. Ska man komma åt budgetunderskottet är det mycket som landstinget måste slopa. Landstinget ska enbart syssla med sjukvård. Var blir nästa nedläggning?

Läs också: Vem beslutar om vården?

Leif Nyström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel