Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beachtouren landar på torget

Halvvägs genom touren är det dags för Sundsvall att stå värd för Swedish Beach Tour, en tredagars turnering i beach volleyboll som startar i dag.

Annons

Toppseedade till helgens turnering på Stora torget är Kjell Jonsson och Lawrence Montas på herrsidan och Rivia Oliviera och Nora Tawhid Söderholm bland damerna. Men trots toppseedningen får de ändå bara anses vara utmanare till herr- och damparen som gått starkast fram i de senaste tävlingarna.

Simon Dahl och Björn Berg har tillsammans spelat tre av fyra finaler, och vann även senast i Karlskrona.

– De har spelat i OS tillsammans. De är väldigt duktiga och har spelat i hop så pass länge, säger projektledaren Isabella Rönnqvist.

Beachvolleyparet Karin Lundqvist och brasilianska Naiana Rodriques de Araujo anslöt till turneringen som ett wildcard i tredje tävlingen i Göteborg, och gick tämligen ohotade raka vägen fram till en finalseger. Segern följdes därefter upp av en andra plats i Karlskrona.

Ansluter till turneringen gör även Stockholmsduon Maria Larsson och Malin Hellström samt herrparet Johan Ström och Stefan Struvert, som vann tävlingen Back to the Beach som i helgen avgjordes på Tranviken. "Lokalhoppet" i tävlingen får sägas vara Härnösandsdottern Maria Hallberg med partnern Anna Åsberg, som har spelat en final hittills i touren.

Finalerna i tävlingarna hålls på lördag, och arrangörerna hoppas på fullsatta läktare i strålande solsken.

– Blir vädret som det ser ut nu, tror jag starkt att det blir fullsatt, säger Rönnqvist.

Annons