Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragare beställde diesel för 240 000 kronor – skickade fakturan till Sundsvallsbo

En man som äger ett åkeri i Sundsvalls kommun har blivit utsatt för ett bedrägeriförsök. Någon ska ha gjort en beställning av dieseltankar för 240 000 kronor med leverans till en adress i Göteborg – men där fakturan skulle gå till Sundsvallsföretagarens adress.

Någon ska ha låtsats att vara representant för Sundsvallsåkeriet och sedan mailat ett företag och beställt flera tankar med diesel.

Beställningen gick på 240 000 kronor och bedragaren ska ha uppgett att drivmedlet skulle levereras till en adress i Göteborg som inte har någonting med åkeriet att göra. I den mailade beställningen ska bedragaren även ha önskat att fakturan gick till en annan adress – nämligen till Sundsvallsföretagaren.

Av polisanmälan att tyda ska inte dieselleveransen ha hunnit gå igenom innan Sundsvallsbon polisanmälde bedrägeriförsöket.