Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedrövligt med all trasig belysning – när ska kommunen ta ansvar och åtgärda?

I torsdags morse blev en tonåring påkörd på Alnö.

Räddningstjänsten talade i artikeln om reflexer, vilket förstås är riktigt, men också om att man som bilist bör vara observant vid övergångsställen.

Läs [+]-artikeln: Tonårspojke påkörd på Alnö i morgontrafiken – räddningstjänstens viktiga uppmaning

Vid ett av övergångsställena på ön, korsningen Skärgårdsvägen–Konvojvägen har några tagit saken i egna händer och hängt upp reflexvästar på varje sida av vägen. Där är det alldeles mörkt, lampan trasig, och har varit så mycket länge.

Det är bedrövligt att månad efter månad går utan att belysningen åtgärdas. Det handlar inte längre om enstaka lampor. Det verkar vara ett medvetet val av kommunen att inte göra någonting. Ibland lyser ena halvan av Alnöbron, ibland andra, ibland delar. I Johannedal är det mörkt, i stan är det mörkt, på Haga är det mörkt...

Det skulle vara mycket intressant att av kommunen få veta varför det är så här. Det kan inte vara acceptabelt att inte lamporna ska lysa åtminstone vid övergångsställena. Det kan inte heller vara kommuninvånarnas ansvar att ringa och påtala felen, ansvariga måste väl också ha ögon och förstånd.

Stad i mörker

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel