Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begärs häktad för våldtäkt mot barn

En man i 70-årsåldern häktades under måndagen för flera sexuella övergrepp på barn.
Mannen anklagas för att ha förgripit sig på ett eller flera barn under en tidsperiod på totalt fyra år.

Den misstänkte mannen är bosatt på en ort i Sundsvalls kommun.

De första övergreppen ska ha skett mellan 2004 och 2006. Det handlar dels om sexuellt utnyttjande av underårig, dels våldtäkt mot barn.

Mellan 2013 och augusti i år ska mannen återigen ha gjort sig skyldig till sexuellt övergrepp mot barn. Brottsrubriceringen kan innefatta barn eller ungdomar upp till 18 års ålder. Utredningen omges med sträng sekretess och det är oklart om det gäller ett eller flera barn och vilken relation mannen har haft till dem.

Mannen, som är i 70-årsåldern, konfronterades med misstankarna på torsdag eftermiddag och efter 50 minuters polisförhör anhölls han. Under måndagen begärdes han häktad av tingsrätten och senare under dagen häktades han på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Innan tingsrättsförhandlingen såg mannen samlad och lugn ut, de allvarliga anklagelserna till trots. Han nekade kategoriskt till alla åtalspunkter. Själva förhandlingen hölls bakom lyckta dörrar för att inte störa den fortsatta polisutredningen, och av hänsyn till brottsoffren.