Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begränsad genomfart ger inte fler flanörer

Replik på “Ta bort vägskrället nu”, ST 21 februari.

Med vilken rätt får man antyda att alla som inte tycker som jag har fel om framtiden? Petter Österlund gör det när han talar om “vägskrället” genom Sundsvall. Bara hans idéer får råda blir allt rätt och riktigt, antyder han. Snacka om höjden av egotrippande.

Om Petter kan sin historia så borde han veta att just bra möjligheter till kommunikationer, tillgänglighet och framkomlighet skapat Sundsvalls utveckling – inte tvärtom. Att begränsa genomfarten i Sundsvall innebär inte att fler kommer att flanera i city, snarare tvärt om. Eller upplever Petter att stadens gator är överbefolkade med flanörer i hela stenstan? Redan i dag tycker flera näringsidkare att det är för få människor på gatorna som flanerar och handlar. Skulle det vara tvärtom så hade färre butiker slagit igen och fler öppnat portarna för “alla” flanörer som “trängs i det överbefolkade Sundsvall”.

Nä Petter, kom igen med nedlåtande antydningar när staden är full av flanörer och stenstan inte räcker till.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Mikael Gäfvert (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel