Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behåll bra vård på Sollefteå sjukhus

Annons

Jag måste skriva varför ni inte ska röra Sollefteås sjukhus. Här är några exempel.

Jag har en släkting som väntade barn, hon fick både foglossning och havandeskapsförgiftning, med följd att hennes blodtryck sköt i höjden. Hon höll på att få en stroke. Det här var i Gävle. Sedan flyttade de upp till Bollstabruk. Hon blev med barn igen. Då tillhörde hon Sollefteås sjukhus. Hon fick samma problem som förut, därför höll de kontakt med Gävle. Någon föreslog att hon skulle föda i Sundsvall, men då sa läkaren från Gävle "nej, nej, inte Sundsvall". Hon födde en välskapt flicka i Sollefteå under bra vård. För det är inte kvantitet som räknas utan kvalitet.

Sedan har jag en annan släkting, en ung flicka, som har åkt ut och in på Sundsvalls sjukhus utan hjälp. Ofta blev hon sjuk på skolan med hemska magplågor så det blev ambulansfärd till Sundsvall flera gånger. Men inget hände, så till slut vägrade hon att åka dit. Mamman tog henne då till Sollefteås sjukhus. Där kunde de konstatera att hon hade endometrios, så hon fick remiss till Uppsala där hon opererades. Men hon blev inte bra eftersom hon hade gått för länge utan diagnos. Förutom allt lidande så finns risken att hon inte kan få barn. Hon har fått försaka mycket på grund av sin sjukdom. Konfirmation, studenten samt arbete. Allt detta på grund av inkompetens från Sundsvalls sjukhus. Vad ska hon leva av när hon inte kan arbeta? Detta blir hennes fallskärm.

Här ser ni varför Sollefteås sjukhus ska vara kvar. Problemet med underskottet beror inte på Örnsköldsvik och Sollefteå utan att ni är för många på kansliet i Härnösand. Halvera styrkan. Samt att Sundsvalls sjukhus har många stafettläkare samt vite för korridorvård. För det är inte vi gamla och sjuka som ska betala för era fel.

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel