Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behandlade sprucken hundtumör – med aloe vera och vitlök

En hund gick runt med en sprucken tumör och hade svårt att gå.
Ägaren behandlade den med hemgjord salva i stället för att gå till veterinären.
Nu anmäls hon av länsstyrelsen.

Annons

I december skrev vi om hunden som undanhölls från avlivning, trots att den levde med en sprucken tumör.

När Länsstyrelsen anmäler ägaren, med misstanke om djurplågeri enligt djurskyddslagen, kommer nu fler detaljer i historien fram.

Länsstyrelsen hade fått en anmälan om bristande djurhållning hos hundägaren. Då gjorde de en kontroll hos henne och upptäckte hur illa tiken mådde.

De beskriver att hon var ovillig att röra sig, hade svårt att gå och haltade på ett ben. Ögonen ska ha varit rinniga och pälsen fuktig med intorkad avföring.

Och så var det tumören. En stor knöl under buken och flera mindre vid baksidan av låret och på baken. Runt buken var det svullet och det hade runnit vätska från öppningen av knölen. Enligt länsstyrelsen var det sannolikt en sprucken juvertumör.

Hunden ska ha varit sjuk i tre månader och slutat äta ett par veckor innan kontrollen, enligt ägaren. Hon hade behandlat henne med en salva av aloe vera och vitlök, och använt äppelcidervinäger på knölen.

Hon ville inte avliva sin hund, därför gick hon inte till veterinären.

Efter den egna behandlingen hade hon upplevt att hunden mått bättre – det hade slutat droppa blod från knölen och stanken hade försvunnit.

Men när hunden tvångsomhändertogs gjorde veterinären bedömningen att den var tvungen att avlivas. Det vägrade ägaren och tog med sig henne hem.

Brottsmisstanken som ligger över henne är djurplågeri, ett straff som kan ge böter och fängelse i maximalt två år.