Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beklagligt att ST rör sig bort från läsarna

Jag uppfattar ST som stingsliga. Uppenbarligen har man inom ST:s organisation mått illa av att läsaren haft möjligheten att fälla en liten kommentar över producerande artiklar. Det kan ha gällt allt möjligt från ledare till läsarens syn på en skildrad nyhetsartikel. När man nu ser i backspegeln och ser tillbaka på den era där läsaren hade möjlighet att komma till tals, så ser man den eran från två helt olika vinklar.

Läsaren ser det som den tid där demokratin fungerade medan man från ST:s sida har hakat upp sig på att läsaren haft möjlighet att säga sitt. Man har känt behov av att få vara maktfullkomliga. Av att ha sista ordet och att kunna föra journalistiken utan att behöva utsätta sina producerade alster för den enskilde läsarens omdömen. Så tragiskt. Som om Allsvenskan i fotboll skulle spelas utan publik på begäran av spelare och klubbledningar. Hur intressant blir det med upplästa resultat och en serietabell i tidningen? That's it liksom.

Det är på den vägen som Sundsvalls Tidning nu har styrt in, och det känns givetvis beklagligt när tidningen rör sig bort från allmänheten. Bort från en liten era med god demokrati. Huvudskälet synes vara stingslighet för läsarnas reaktioner och att tysta läsarna ses nu som den rätta medicinen. Jag häpnar och beklagar det av ST fattade beslutet.

Valle Valium

Läs Anders Ingvarssons svar här

Läs också: Anders Ingvarssons krönika om beslutet att ta bort artikelkommentarerna

Chatt: Redaktionen svarade på läsarnas frågor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel