Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Efter landslaget – det här blir Pia Sundhages nya jobb

Pia Sundhage har fått ett nytt tränarjobb. Och hon blir kvar i landslagsmiljö.
Hon blir förbundskapten för F17-landslaget.

Efter att Pia Sundhage slutade som förbundskapten från damlandslaget har det varit oklart vad som händer i framtiden.

Den senaste klubben som hon tränade var Kif Örebro, men därefter har hon tjänstgjort i landslaget i Kina, USA och nu sist alltså Sverige.

Och på onsdagen började det puttra kring Sundhage. SVT:s Jane Björck kom med uppgifterna att Sundhage kommer ta över ett av de svenska flicklandslagen. Hon skriver också att Sundhage haft flera erbjudanden från utlandet, av både landslag och klubblag. Senare på kvällen bekräftades det också att hon blir förbundskapten för F17-landslaget.

– Jag är jättespänd och nyfiken på uppgiften. Fotboll är så mycket mer än bara medaljer och nu får jag äntligen chansen att ge någonting tillbaka. Jag vet hur det ser ut på toppen, men jag är väldigt nyfiken på hur en 15- eller 17-åring tänker på vägen. I det skedet har jag en bra möjlighet att coacha på flera plan, säger hon till SvFF:s hemsida.

– Jag ser också möjligheten att nå ut med fotbollsbudskapet till flera i samhället. Fotbollen har öppnat så många dörrar för mig och jag berättar gärna, för dom som vill lyssna, hur och på vilket sätt fotbollen också gör samhällsnytta.