Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Killarna på Västermalm lekte med plastpistoler

Ryktet om att ett vapenliknande föremål setts på Västermalms skola spred sig på torsdagen.
Nu är det bekräftat: Det handlade om platspistoler.
– Det är viktigt att veta att det inte har hänt något hotfullt på skolan, säger Nils Nyborg, rektor för fordonsprogrammet och teknikprogrammet.

Annons

Strax efter 13-tiden på torsdagen spred sig ryktet. Två elever ska ha sett två killar med ett pistolliknande föremål i en korridor på skolan.

Läs också: Misstänkt beväpnad person på skola i Sundsvall – elever har skickats hem

– Några elever har eventuellt mött två killar med något som skulle kunna vara en soft air gun, sade rektor Nils Nyborg till ST ett par timmar senare.

Personal sökte i och runt skolan för att undersöka vad det rörde sig om. I samband med händelsen skedde också en så kallad inrymning. Sex-sju klasser med elever och lärare låste in sig i klassrummen i en korridor.

Enligt Nils Nyborg rörde det sig om lek med plastpistoler.

– Eleverna sprang och lekte i korridoren och störde personal som undervisade. Personalen ingrep och fortsatte sedan sin undervisning, säger han.

När den aktuella personalen sedan fick veta att det ryktades om beväpnade killar på skolan meddelade de vad som hade hänt. Två elever kunde identifieras och det konstaterades att det rörde sig om plastpistoler.

– Det är viktigt att veta att det inte har hänt något hotfullt på skolan, i morgon är en vanlig dag, säger Nils Nyborg och fortsätter:

– Men det var olämpligt beteende och två stökpellar kommer att få ett samtal.

Killarnas mentor har informerats och vidare åtgärder, främst pedagogiska, kommer att vidtas.

Skolan har under eftermiddagen upplysningsvis haft kontakt med polisen.

Se också: Så säger rektorn om händelsen på Västermalm: "Man är lite mer på tårna nu för tiden"