Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Noah Sonko Sundberg stannar i GIF Sundsvall

AIK och GIF Sundsvall har kommit överens. Lånet av Noah Sonko Sundberg förlängs och han kommer att stanna hos Giffarna även resten av året – och på sikt är GIF intresserat av att göra övergången permanent. "Men nu var det viktigast att lösa 2016", säger Urban Hagblom.

Annons

Hör Noah Sonko Sundberg berätta om fortsättningen i Giffarna i klippet ovan.

Läs också: Mittbacken ser ut att bli kvar i GIF Sundsvall

– Det här har varit viktigt för oss och vi har haft en väldigt bra dialog med AIK där vi sett till vad som är bäst för de två föreningarna och för Noahs fortsatta utveckling, säger GIF Sundsvalls sportchef.

I det låneavtal som nu förlängts säsongen ut finns ingen klausul för någon permanent övergång längre fram, men GIF Sundsvall är intresserat av att knyta till sig Sonko Sundberg även på sikt.

– Ja, det är vi. Men nu var det viktigaste att hitta en lösning för 2016, säger Urban Hagblom.

Den 20-årige mittbacken Sonko Sundberg har spelat elva matcher för Giffarna och gjort två mål under vårsäsongen i Allsvenskan.

– Det känns jättebra med fortsatt utlåning. Det har ju velats fram och tillbaka här nu en tid och nu har vi kommit i hamn, så det känns mycket bra. Jag vill fortsätta att bidra med mitt engagemang både på och utanför planen och såklart hjälpa laget att komma så högt upp i tabellen som möjligt. Det är många bitarsom man vill ska falla på plats, säger Noah Sonko Sundberg i ett pressmeddelande.

GIF-tränaren Roger Franzén:

– Det är glädjande att vi förlängt Noahs utlåning under hösten. Noah har snabbt anpassat sig till vårt sätt att spela och har stadigt utvecklats sedan han kom till oss. Han är snabb och följsam i sitt spel. Samt bra på huvudet och i passningsspelet.

Läs också: Noah Sonko Sundberg och Joakim Nilsson med i Håkan Ericsons bruttotrupp till OS