Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: William Nylanders JVM är över – lämnar svenska truppen direkt

HELSINGFORS. William Nylanders JVM är över.
Det bekräftar svenska ishockeyförbundet.
”Beslutet är taget av lagläkare PA Bergsten i dialog och samråd med Toronto Maple Leafs”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

William Nylander har inte varit på is sedan i premiärmatchen mot Schweiz då 19-åringen tacklades fult av Chris Egli. Den svenske storstjärnan har sedan dess vilat och tränat i gymmet på spelarhotellet.

LÄS MER: Modotalangens sågning efter JVM-avancemanget: "Det har inte funkat"

Nu står det klart att Nylander, en av JVM:s största stjärnor, inte kommer spela mer i turneringen. Det beslutet fattade den svenska landslagsledningen under söndagen i samråd med Toronto Maple Leafs.

– Forwarden William Nylander spelar inte mer i junior-VM på grund av medicinska skäl. Beslutet är taget av lagläkare PA Bergsten i dialog och samråd med Toronto Maple Leafs. William Nylander lämnar det svenska laget och JVM omedelbart, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Även Adam Ollas Mattsson, som ådrog sig en skada mot Slovakien, missar resten av JVM-turneringen och flyger hem till Djurgården.

LÄS MER: JOHANSSON: Det var män mot pojkar – vilka ska egentligen stoppa Juniorkronorna?

LÄS MER: Kanadas stortalang Jake Virtanen tokhyllar Sedinarna: "Alla älskar dem"

SE MER: Lär känna JVM-laget – här dissar trion resten av laget: "Alla är så jävla dåliga"