Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bellucci tar Bondbruden vidare

Med Monica Bellucci i "Spectre" har Bond-filmerna fått sin äldsta Bond-brud någonsin. Fast 51-åriga Bellucci vänder sig mot uttrycket och vill i stället säga "Bond-kvinna".
– Jag tycker det här är någonting positivt för alla kvinnor i min ålder, säger hon till TT.

Annons

Vi har tidigare sett henne i amerikanska filmer som de två avslutande "Matrix"-filmerna, Terry Gilliams "Bröderna Grimm", den franska "Irreversible" och den italienska "Malena". I "Spectre" spelar hon änkan efter en terrorist som James Bond har dödat. Denne räddar henne från att i sin tur bli dödad, går till sängs med henne och får viktiga uppgifter av henne.

Enligt många har Bellucci alldeles för kort speltid i filmen.

– Tack. Men det visste jag redan när jag tog rollen. Regissören Sam Mendes sade att även om rollen är liten, så är den väldigt viktig. Hon ger Bond uppgifter som leder honom vidare i jakten på Spectre.

Bellucci säger att hon alltid har varit ett James Bond-fan, och att favoriten är Sean Connery ­ och så Daniel Craig. Denne är bara ett par år yngre än hon själv är, men hon tycker ändå att man kan tala om det positiva i Bond med "en äldre kvinna".

– Det är positivt, det visar för alla skådespelerskor i min ålder att det finns roller.

Det talas mycket om att det är svårt för kvinnor över 30_35 att finna roller inom amerikansk film ­ är det likadant i Italien?

– Jag ser mig inte som italiensk skådespelerska, jag ser mig som europé. Och jag är nöjd med de roller jag får.

– Dessutom vet jag inte om det är rätt att tala om åldersrasism, så kallad ageism, i Hollywood. Se på skådespelerskor som Meryl Streep och Julianne Moore. De är en bra bit över 40, och de fortsätter att få bra roller.

Läs även:

Nya Bond bättre och större – "Det är roligare, det är mer action, det är mer variation"

Så blir nya Bond-filmen - se trailern här