Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Belönad pjäs får nypremiär tack vare stipendiepengar

Teaterverkstans ungdomsteater fick motta Skandia stipendiet "Idéer för Livet" på 20 000 kronor.
– Det känns himla fint att bli uppmärksammad så här. Pengarna ska vi använda i produktionen, säger Kärstin Leander.

Annons

Priset delas ut några gånger om året till projekt, organisationer och föreningar. Pengarna används till omkostnader när Ånge kabaré återigen sätter upp pjäsen Upprättelsen som skrivits av Peter Nylin. Nu repeterar man för fullt inför nypremiären.

Pjäsen behandlar utanförskap och ungdomars situation i skolan och handlar om den fiktiva skolan Österbyskolan där en klass har haft mycket konflikter. Lärarna försöker få bukt med problemen genom att ta till mer eller mindre bra åtgärder för att stävja situationen.

LÄS MER: Dubbel premiär för Teaterverkstan

Ledare och regissör är, precis som förut, Kärstin Leander från Ånge kabaré.

– Jag regisserar och det är väldigt roligt att jobba med ungdomarna. De är så fina och bidrar själva med monologer till pjäsen. Både ungdomar och vuxna känner nog igen sig i handlingen. Vi vill visa att det inte bara är hopplöst, utan man kan faktiskt gå vidare trots att det verkar nattsvart, säger Kärstin.

LÄS MER: Teaterverkstan öppen igen

Nypremiären kommer att vara den 20 mars på Teaterverkstan i Ånge. Två föreställningar är planerade och sen väntar en Sundsvallsresa för att spela för komvuxelever.