Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengt Åsell har avlidit

, Östersund, har avlidit 69 år gammal.

Han föddes i Stöde och var yngst av sex syskon. Efter folkskolan flyttade han till Västerås för att gå Statens vattenfalls skola. Efter utbildningen gjorde han värnplikten och fortsatte med frivillig tjänstgöring vid FN-bataljonen i Gaza under två år.

Blivande makan Marie-Louise träffade han 1959 och paret blev sedan kvar i Jämtland. De gifte sig 1963 och har fått två söner, Anders föddes 1969 och Magnus 1975.

I december 1967 började han vid Östersunds elektriska (Jämtkraft). Arbetet där sträckte sig fram till hans pensionering 1995 och bestod av olika arbetsuppgifter. Vid pensioneringen var han avdelningschef för kraftproduktion.

Fritiden har ägnats åt golfspel och under senare år även bridge. Hans sociala nätverk har under alla år varit stort, och han har med sin lugna och vänliga framtoning varit mycket omtyckt. Hans största glädje under de sista nio åren har varit barnbarnen, Sebastian, Emma och Julia.