Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengt berättar om tiger-attacken

Nu talar Bengt Eriksson för första gången om händelsen i början av november när han blev biten av en tigerhane.
Det är en dag som 62-årige Bengt Eriksson aldrig kommer glömma.

Han skulle kontrollera tigrarnas utomhusbur. Junsele djurpark har haft tigrar i 16 år och innan man ska gå in i hägnen ska burarna i tigerhuset kontrolleras, så att alla luckor är stängda.

Men det glömde Bengt bort denna morgon. När han stod och kontrollerade staketet till hägnen stod plötsligt tigerhanen Nalin fem meter bakom honom.

Jag tänkte att "jaha är det så här jag kommer att sluta mina dagar, i tigerhägnen vid Junsele djurpark", säger Bengt Eriksson.

Tigern hoppade på honom och högg honom två gånger i nacken. Bengt hörde hur det knastrade. Sedan började tigern att dra omkring honom i foten.

I totalt mellan 25 och 30 minuter kämpade Bengt för sitt liv. Han ska ha försökt krypa in i tigerburen för att låsa in sig där och hålla sig fast i staketet. Men tiger drog bara i väg med honom.

Han försökte också slå tigern med en 15 kilos sten men tigern ruskade bara på sig.

Till slut kunde han ringa efter sin fru som kontaktade djurparksägaren Ulf Henriksson och räddningstjänsten.

Med hjälp av en köttbit kunde de locka i väg tigern.

När jag hörde Ulf stänga tigerluckan kunde jag andas ut. Det var första gången kände jag att det här skulle gå bra, säger Bengt.

Bengt är nu sjukskriven fram till nyår men kommer att bli helt återställd. Han uppger att han inte känner något agg mot tigern.