Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengt Sörlins (M) nya sving efter terrordåden: "Mona Sahlin borde vara utan jobb"

Bengt Sörlin var nyligen i blåsväder efter en omdiskuterad Facebook-publicering.

Efter terrordåden i Paris fortsätter Sollefteås moderata oppositionsråd att svinga.
"Med tanke på det fasansfulla som hänt i Frankrike två gånger nu på ett år så borde Mona Sahlin vara utan jobb nu", skriver han.

Annons

Det är åter igen på sin Facebook som Bengt Sörlin gör ett kontroversiellt uttalande. Förra gången han var i blåsväder handlade det om en video på en stening av en kvinna och kommentaren "Jag betackar mig för ett mångkulturellt samhälle".

Sörlin är oppositionsråd i Sollefteå och sitter i landstingsfullmäktige i Västernorrland.

I kommentarsfältet skrev han sedan: "Vi får stå i skamvrån om vi kallar en chokladbakelse "n**erboll" men förväntas berika vår kultur”.

Efter terrordåden i Paris har han gjort ett nytt inlägg på sin öppna Facebook.

"Med tanke på det fasansfulla som hänt i Frankrike två gånger på mindre än ett år så borde väl Mona Sahlin vara utan jobb nu", skriver han.

Mona Sahlin utsågs av regeringen i juli 2014 till "Nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism".

Den första att kommentera inlägget är partikollegan och riksdagsledamoten Lena Asplund.

"Skärpning Bengt Sörlin, du må anklaga Sahlin för mycket men inte för de ohyggliga terroristdåden i Paris. Det var riktigt lågvatten av dig"

Inläggen orsakade en smärre kommentarsstorm där han får svara på både kritik och medhåll.

"Däremot bör vi väl överväga hur vi skall hantera det potentiella hot de som har anknytning till IS innebär oavsett var i världen de befinner sig. De har ju genom dådet i Frankrike ändrat sätt att verka", skriver han.

"Bland annat förordar Mona ett avhopparstöd. Jag tror personligen inte det är rätt väg att gå", skriver han i ett annat inlägg.

Läs också: Sörlin svarar på partikollegans kritik: "Sahlin och Löfvén verkar inte överens"