Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Benny sköt upp sitt Ånge

Med knappa kvarten kvar att spela kom Benny Matsson loss.

Och satte 3–2.

– Det är så mycket känslor nu, säger den spelande tränaren.

Han har varit med stora delar under den målmedvetna resan och tagit Ånge från fyran till tvåan.

På något sätt var det också symboliskt och välregisserat att spelaren och tränaren Benny Matsson var den som fick göra 3–2-målet. Ett ack så viktigt mål när matchen stod och vägde.

– Hela föreningen har jobbat jävulskt hårt för det här så länge. Jag är en sådan som jagar bekräftelser och det här är en bekräftelse på det vi gjort, säger en glad men samtidigt också samlad Benny Matsson.

När kände du dig säker på att ni går upp?

– När Sosseh satte 4–2, det var pricken över i:et.

Som spelare har han spelat i Allsvenskan med såväl GIF Sundsvall som med Gefle. Hur han ska ranka den här insatsen vet han inte riktigt.

– Nu är det så mycket annat också, med allt runtomkring. I min tränarkarriär är det här störst, säger han.

Avancemang till division II i all ära. För Matsson är säsongen ändå inte slut och när alla andra firar loss ordentligt blickar han trots allt framåt.

Mot söndagen och andralagets match.

– Vi har en viktig match i femman i morgon, den är lika viktig den. Vi ska göra vad vi kan för att ta oss upp där också.