Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Benrester hittade i skogen

Benrester från en människa har hittats i skogen ovanför Orråsen.

Upptäckten gjordes under en skogsröjning igår.

Tidigt på igår eftermiddag var Harald Haraldsson, tillsammans med Erik Karlsson och Patric Lindgren, i ungskogsområdet för att röja på Haraldssons skogsfastighet.

– Jag klev över benresterna flera gånger, och tänkte bara att det var ben från något djur. Harald reagerade däremot på att benen var så långa, berättar Erik Karlsson.

– Jag gick rätt över resterna och såg ett par skor som låg på marken. Det låg också klädrester bredvid. Det var väldigt obehagligt, säger Harald Haraldsson.

Enligt Haraldsson brukar det normalt inte vara folk i skogsområdet och senast det röjdes av var sju år sedan. Platsen där resterna hittades ligger ungefär två kilometer norr om hans gård vid Orråsen.

Polisen spärrade av området vid fyratiden igår. Enligt Lennart Jonsson på Ångepolisen har kvarlevorna antagligen legat länge.

Har ni någon misstanke om vem resterna är ifrån?

– Flera personer har försvunnit härifrån de senaste åren. Det kan vara någon av dem. Däremot tror jag inte att det är Andreas Hulin. Resterna är för gamla för det. Naturligtvis kan också vara någon helt okänd person. Vi får se vad teknikerna hittar, vad vi kan härleda från det och vad vi kan kolla mot försvunna personer.

Under eftermiddagen var polisens tekniker på plats och plockade ihop resterna, men polisen lät avspärrningarna vara kvar.

– Det kan bli fler undersökningar, säger Lennart Jonsson.