Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bensinkedja bygger tankstation vid Y:et: "Man är ivrig att komma igång"

Utvecklingsarbetet vid Y:et fortgår. Nu är det klart att bensinkedjan Qstar kommer att bygga en tankstation på platsen och bygget beräknas komma igång under hösten. "Det här är något som vi ser väldigt positivt på", säger Peter Germer.

Annons

Det var i fjol våras som politikerna gav näringslivskontoret i uppdrag att tillsammans med kultur- och teknikförvaltningen utreda vad som behöver göras i området kring Bengt Lindströms jättelika och färgglada konstverk. Det rikskända Y:et.

Läs mer: Arrangerar Y-dag för att rädda rikskänt landmärke

Strax norr om Bengt Lindströms rikskända konstverk ska det byggas en bensinstation.

Tankarna om vad som behövdes i området var många och en plan som nu blir verklighet är att det kommer att byggas en bensinstation vid konstverket. Det är i området mellan hundkapplöpningsbanan och Y:et som bensinstationen kommer att byggas. En satsning som välkomnas i kommunen för det kommer att innebära ett ökat flöde av besökare till platsen.

– Bensinstationen ligger bra till och är lättillgänglig från E4 och det kommer också innebära området exponeras mer eftersom träden som skymmer sikten där försvinner, säger Peter Germer, näringslivschef Timrå kommun.

Läs också: Kenneth Westberg lämnar politiken efter 40 år

Det är bensinkedjan Qstar som kommer att bygga bensinstationen och kommunstyrelsen tog nyligen beslut om att godkänna köpekontraktet för marken. Det handlar om en markyta på sammanlagt 40 000 kvadratmeter.

Qstar har ungefär 280 stationer runt om i landet och i Timrå kommun finns det sedan tidigare en som ligger i Ljustorp.

Den bränslestation som finns på flygplatsen kommer att avvecklas och det innebär att den nya bensinstationen kommer att trygga drivmedelsförsörjningen för Sundsvall-Timrå Airports fordon. Och bygget beräknas komma igång ganska omgående.

– Man är ivrig att komma igång från Qstars sida så min förhoppning är att de ska börja bygga innan snön är här, säger Peter Germer.

Vid den gamla friggeboden, som ska tas bort, ska det byggas ett servicehus .

Det kommer också att byggas en ny servicebyggnad vid Y:et. Där kommer det att finnas WC och dusch och där kommer även turistinformationen hålla till. Byggstart för det blir det också under hösten och servicebyggnaden kommer att placeras bredvid den friggebod som finns på platsen.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.

Annons