Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berghs svar på Kolgjinis påhopp: "Min åsikt går inte att köpa"

Stortränarna Lufti Kolgjini och Robert Bergh har hamnat i ett offentligt ordkrig. Nu anklagar Kolgjini Bergh för att gå andras ärenden.
– Min åsikt går inte att köpa, svarar Robert Bergh till Aftonbladet.

Annons

Bråket utspelar sig i stortränarnas respektive krönikor i kvällstidningarna. Efter att Bergh hyllade fransk travsports initiativ att bestraffa de som uttrycker sig förolämpande mot sporten svarade Kolgjini.

”Det betyder alltså att man ska censureras och att åsiktsfriheten ska tas bort”, skrev Kolgjini som tror att Robert Bergh uttrycker andras åsikter än sina egna.

– Jag vet precis vems ärenden han springer. Så länge har jag känt ”Robban” och den Robert jag känner har inte den åsikten. Det känns som det kommer från högre instans, Robert är en lakej, säger Kolgjini till Aftonbladet.

Robert Bergh svarar i samma artikel på Kolgjinis påstående:

– Min åsikt går inte att köpa.

Ingen av tränarna menar att de skulle vara ovänner trots de hårda orden. Att deras åsikter står långt ifrån varandras är de däremot överens om.

– Båda har tydliga åsikter och ibland tycker vi olika. Vi har alltid haft ett starkt band emellan oss och jag har inget otalt med Ludde. Det är ingen tillfällighet att båda skriver krönikor, säger Bergh till Aftonbladet.

Kolgjinis krönika i Aftonbladet går att läsa här och Berghs krönika i Expressen finns här.

Läs mer: Travbanechefen om tunga beskeden: "Aldrig bra att tappa affischnamn"

Ny jättesmäll för Bergsåker – två profiler till lämnar: "Finns flera orsaker"

Krönika: "Beskedet är en spark i skrevet för Bergsåkerstravet"