Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berglund Rödén slutade i november – får ändå chefslön från landstinget

Specialistvårdschefen Margaretha Berglund Rödén som slutade i november fortsätter att få 114 000 kronor i månaden i chefslön.
– Det är säkert något pappersarbete som har fallit mellan stolarna, säger landstingsdirektör Inger Bergström.

Margaretha Berglund Rödén hamnade i hetluften i höstas i arbetet med landstingets insatsplan för att spara stort i sjukhusvården.

I februari blev hon polisanmäld för att ha överskridit sina befogenheter och tecknat dyra avtal med klinikchefer på Sundsvalls sjukhus.

Nu framkommer att hon fortfarande avlönas med sin gamla chefslön trots tidigare besked att hennes nya månadslön som läkare landar på 100 000 kronor.

Landstingsdirektör Inger Bergström som är närmast överordnad har ingen aning om hur det har gått till.

– Jag har inte haft någonting att göra med varken hennes avslutande av tjänst eller övergång till ny tjänst. Det var min företrädare som hade hand om den saken. Jag har gått och trott att det var klart, säger hon.

Företrädaren var alltså Anders L Johansson som fick sparken i oktober. Han skrev avtalet med Margaretha Berglund Rödén. Kanske har frågan sedan fallit mellan stolarna internt.

– Eftersom vi var ganska många nya här under hösten. Det är förmodligen det som ligger bakom, säger Inger Bergström.

Gör du någonting åt det?

– Tacka för det. Jag har bett dem undersöka var papperen är någonstans. Det är antagligen så att det inte har registrerats.

– Det går ju alltid att rätta till felaktigheter i efterhand om det skulle vara någonting sådant. Men jag vet inte vad det är för uppgörelse.

Margaretha Berglund Rödén slutade 16 november och efterträddes av Nina Fållbäck Svensson.

Om det kan vara rätt att Berglund Rödén ska behålla sin chefslön vill inte Bergström spekulera i.

– Jag vet ju inte vad som har hänt. Vi håller på att titta på det. Men hon har övergått till annan tjänst inom ortopedin på Sundsvalls sjukhus. Så mycket vet jag.

Vi har sökt Margaretha Berglund Rödén för en kommentar.