Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergort tar över IFK Norrköping

IFK Norrköping satsar på nygamla namn i jakten på att återta den allsvenska platsen.
Förre spelaren Göran Bergort tar över tränarposten och får förre tränaren Stefan Hellberg som assisterande.

Norrköpings tränare den gångna säsongen, Mats Jingblad, fick sparken innan allsvenskan var färdigspelad. Lite senare fick även den assisterande tränaren Sören Cratz lämna sitt uppdrag i fotbollsklubben, som nästa år spelar i superettan.

I stället satsar ”Peking” på två återvändare.

Göran Bergort, som spelade för Norrköping 1991–1996, blir ny huvudtränare. Han kommer närmast från division 4-klubben Ringarum, där han varit spelande tränare de senaste tre säsongerna.

– Jag har alltid haft ambitionen att få arbeta med fotboll på heltid och att få göra det hos IFK Norrköping känns lite som en dröm, säger 40-åringen till Norrköpings hemsida.

– Jag ser fantastiska möjligheter till utveckling hos föreningen och det ska bli riktigt roligt att få jobba med laget.

Bergort har tidigare tränat Brage och moderklubben Falu BS och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong, med option på ytterligare ett år.

Vid sin sida får han förre Sylviatränaren Stefan Hellberg, som tidigare varit huvudtränare för just IFK Norrköping.

– Göran står för ett ungt ledarskap, han har en intressant fotbollsfilosofi och det ska bli spännande att se vad han tillsammans med den rutinerade Stefan Hellberg kan göra för att bland annat utveckla alla de unga spelare vi har i truppen, säger sportchefen Tony Martinsson.