Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergsåkersseger på V75: "Det blev perfekt"

Bergsåkerstränaren Anders Wallin kunde inte ha fått en bättre start på travåret 2016.
I V75-4 på Romme var nämligen Masai Southwind först över mållinjen för 100 000 kronor.
– Det blev perfekt, säger Wallin.

Annons

Under 2015 blev det 19 vinster på 102 starter för Bergsåkerstränaren Anders Wallin och drygt 700 000 kronor i inkörda pengar.

Det var däremot tre år sedan han senast vann på V75.

Men bara två dagar in på 2016 kom V75-segern han väntat på i tre år. Det när Per Linderoth styrde Masai Southwind, som ägs av bland annat Sundsvall Hockeyspelare Eric Moes bror, över mållinjen som första häst på Romme. I samma lopp hade Wallin även Shelley Ann Frazer, som slutade sjua för 5 000 kronor.

Masai Southwinds seger innebar 100 000 i vinstsumma.

– Det är små marginaler i denna sport, men detta började bra. Det blev ett perfekt utgångsläge, en bra hästinsats och bra tränarinsats. De blev perfekt, säger Wallin om segern.

De 100 000 Masai Southwind körde in var den högsta summan för Wallin sedan Quattro Kahn vann med Bo Eklöf i sulkyn i september 2013. Då blev det 75 000 kronor. Och det var alltså den första V75-segern på tre år.

– Det är inte lätt att vinna på V75. Först måste hästarna ha mycket poäng för att få starta, sedan måste allt stämma. Det är som elitserien. Under förra året var det inte många Bergsåkerstränare som hade segrar på V75. Men det är kul när det stämmer, säger Wallin.

För Wallin var segern extra rolig.

– Nuvarande ägarna köpte hästen på rekommendation av mig. Och det har varit en del strul med den sedan de köpte, med både en halsoperation och skador, och då är det inte roligt att ha rekommenderat en häst. Men det känns jättebra en sådan här gång. Det är större för ägarna än för mig, säger han.

En bra start på 2016 med andra ord?

– Det var optimalt faktiskt.