Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergsåkerstränare utsedd till årets ledare: "Blev lite chockad"

Eleverna på travskolan vid Bergsåker nominerade sin lärare Cassandra Svedlund till årets ledare.
Nu har Bergsåkersledaren tagit hem priset.
– Jag blev lite chockad, men otroligt glad när jag fick reda på det, säger hon i ett pressmeddelande.

Cassandra Svedlund har förutom egen häst och ponny uppdrag som tränare och lärare vid Bergsåker Travskola.

Och det var eleverna på skolan som ville nominera sin lärare till priset årets ledare som delas ut av Svensk Travsport.

– Många elever i travskolan hade tjatat om att de ville nominera mig till Årets ledare så jag visste om att de hade skickat in och att jag, så att säga, hade en chans, men tog inget för givet, säger Cassandra Svedlund i ett pressmeddelande.

Och nomineringen föll juryn i smaken.

För under torsdagen blev det officiellt att Svedlund utsetts till årets ledare.

– Jag blev lite chockad, men otroligt glad när jag fick reda på det. Målet är alltid att bli bättre på det jag gör. Jag vill lära mig mer, för man är ju aldrig fullärd. Jag tänker på de äldre inom travsporten som berättar gamla historier, de kan så otroligt mycket. Jag vill själv bli den som berättar de historierna och har den kunskapen de har, säger hon.

Förutom titeln får Svedlund nu en prischeck på 10 000 kronor, en guldhjälm samt inbjudan till att delta i Ungdomsträffarna som äger rum på Åbytravet kommande helg.

Nomineringen från Bergsåker Travskola och Ponnytravklubb:

"Cassandra är aktiv i såväl Travskola som Ponnytravklubb och är en god förebild i alla lägen. Det finns inte superlativ nog för att beskriva denna tjej, som trots sin unga ålder har alla egenskaper som behövs för att nå alla med sitt budskap – travsporten är en plats för gemenskap och glädje.

Hon gör allt för att lära eleverna allt hon kan och har en förmåga att se samtliga i gruppen. I sin ledarstil är hon mån om att se sina elever och vänner utvecklas på ett sätt som de upplever roligt. Cassandra är en ledare som verkligen är en ambassadör för travsporten och som med sitt sätt lockar nya intresserade varje dag"