Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berlin om Glenn Freys bortgång: "Ännu en stor artist har lämnat oss för tidigt"

För snart fem år sedan uppträdde han och bandet på Norrporten Arena i Sundsvall. Själv satte jag hemma och drömde om något helt annat.

Likt förbaskat är Eagles ett av mina stora favoritband – och en dag som denna ångrar jag förstås djupt att jag var bekväm och inte var på plats. Inte minst för Glenn Freys skull, eftersom han nu bara 67 år gammal har lämnat denna värld.

Läs även: Eagles-stjärnan Glenn Frey död

Glenn Frey från Detroit var tillsammans med Don Henley de som startade Eagles i början på 70-talet. Det var lite av den kaliforniska drömmen och Beach Boys, som fick dem att flytta västerut.

Under 70- och 80-talet blev gitarristen Frey och Eagles nog större än drömmen. Och så kom "Hotel California", som just Frey är en av kompositörerna till. En av många låtar han var med och framförde i bandet – och dessutom en av världens mest spelade låtar.

Eagles splittrades och återuppstod. Det blev med åren många och storartade konserter världen över – inte minst i Sundsvall av alla ställen.

Glenn Frey hann även med att verka som skådespelare, inte minst i tv-serien "Miami vice". Filmmusik blev det också i form av "The heat is on" från "Snuten i Hollywood".

Sammanlagt blev det också sex soloskivor och en samlingsplatta för Glenn Frey, många med lite mer ton av soul än country och rock.

Läs även: Se när Bruce Springsteen hyllar David Bowie: "Han var en god vän"

Enligt SVT gick Glenn Frey bort i sviterna av ledgångsreumatism, akut ulcerös kolit och lunginflammation. Strax före jul kablades nyheten ut att han inte var frisk och skulle genomgå en operation. Om det var det som inte gick bra vet jag inte. Jag kan bara konstatera att ännu en stor artist har lämnat oss allt för tidigt.

David Bowie förra veckan och nu Glenn Frey.

Tiden går.