Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berusad kvinna körde på sin kompis

Med 1,73 promille alkohol i blodet klev kvinnan in i sin bil och började backa. Först körde hon på sin kompis som föll till marken, sedan körde hon in i kompisens bil.

Kvinnan som är i 20-årsåldern åtalas nu misstänkt för grovt rattfylleri. En kväll i början av juli festade hon tillsammans med en kompis och i samband med det ska hon ha satt sig i sin bil och börjat backa.

I polisförhör har kompisen berättat att hon stod intill bilen när kvinnan backade på henne så att hon föll till marken. Kompisen fick inga skador men hennes bil som stod parkerad i närheten blev också påkörd.

Den åtalade kvinnan har erkänt brottet men säger att hon egentligen inte minns något av det som hände på grund av sin berusning.

Senare ska kvinnan ha sålt sin bil, hon uppger också att hon inte druckit någon alkohol efter händelsen som inträffade i Ljustadalen.

Läs även: Så många förlorade körkortet i fjol