Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked från Indiska: Butiken på Storgatan ska stängas

Indiska på Storgatan 21 i Sundsvall är en av de åtta butiker som kommer att stängas.
Det meddelade Indiska Magasinet AB under onsdagen.
Stängningen är tänkt att ske inom kort.

Annons

– Några datum är inte satta ännu, men jag skulle tro att de stängs inom 3–4 månader i alla fall, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Indiska Magasinet AB.

Butiken på Storgatan har fyra anställda, men de hänvisar till att huvudkontoret ska sköta informationen.

– Jag tycker det är tråkigt att affären ska stänga, jag handlar där ibland, bland annat gardiner. Det är synd att Stenstan tappar en butik, tycker förre politikern Margareta Johansson som i går eftermiddag besökte Indiska.

Kedjan har gått med rätt stora förluster i flera år. Julhandeln blev heller ingen räddning. Därför har man beslutat om ett antal åtgärder och påbörjat en rekonstruktion.

En åtgärd är att lägga ner åtta av de 75 butikerna i landet. Det gäller fyra i Stockholm och fyra ute i landet, bland annat den i centrala Sundsvall och butiken i Örnsköldsvik. Butiken i Birsta City berörs inte.

– Vi är i en väldigt allvarlig situation, Men vi har en plan för att göra Indiska lönsamt igen. Den tror jag på annars skulle jag aldrig ha tackat ja till vd-uppdraget, säger David Rönnberg, ny vd på Indiska sedan knappt en månad tillbaka till handelsnytt.se.

Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Indiska Magasinet, säger till ST att företagsledningen gått igenom ekonomin för butikerna och nu väljer att lägga ner de som går sämst.

Att butiken minskade sin lokalyta för ett och ett halvt år sedan, när Scorett skulle bli granne, har tydligen inte räckt.

Neddragningar ska också ske på huvudkontoret.

– Men samtidigt kommer vi att göra en jättesatsning på e-handel framöver, så kunderna kommer att kunna nå oss ändå, säger Fredrik Henriksson.

Tidigare artikel: Klädprofilerna stänger sitt livsverk i Stenstan – efter 37 år

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!