Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked om posthus och terminal dröjer

Tankarna på att hyra ut både posthus och omlastningsterminal lever vidare. Det säger Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson, som räknar med att man kan ge ett tydligare besked om framtiden i februari.

Det har gått några månader sedan frågan om Midnordic logistic park, det vill säga posthuset och omlastningsterminalen söder om bangården i Ånge, senast var i hetluften.

Det var då som det plötsligt dök upp ytterligare två intressenter förutom den intressegrupp av Ångebor där bland annat Lars Lagerbäcks namn finns med.

– Och det finns faktiskt en till som visat intresse nu, säger kommunalråd Sten-Ove Danielsson.

Dock finns det fortfarande ett frågetecken som måste rätas ut innan man tar beslut om en eventuell uthyrning, och det är om det ens går att göra så utifrån de stödformer som finansierat satsningen på en omlastningsterminal.

– Vi har skickat en fråga till Trafikverket och Tillväxtverket om vad som hypotetiskt gäller om man skulle hyra ut och låta någon annan sköta verksamheten, säger Sten-Ove Danielsson.

Får man klartecken därifrån så finns en ambition om att börja utarbeta ett förslag till hyreskontrakt i februari, men om det kommer omfatta både posthus och omlastningsterminal är ännu för tidigt att säga.

– Ambitionen vi har haft är att gå ut med det som ett enda paket, men det är ingenting som vi har bundit fast oss vid. Vi måste även väga in vad vi får för bud, och det är kring södra terminalen som det huvudsakliga intresset finns, konstaterar Sten-Ove Danielsson.