Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked stundar kring vindkraftprojektet Fasikan

På måndag ska kommunfullmäktige ta ställning till planerna på en vindkraftspark i gränslandet mellan Ånge och Bräcke kommun.

Det är i ett område strax öster om Jämtgaveln som Fasikan vindkraft AB planerar för en vindkraftspark med totalt 35 kraftverk. Bolaget medverkade också vid kommunfullmäktige i juni, och delgav där information om projektet.

Hör informationen som gavs här (länk till Ånge kommuns sida).

Sedan dess har projekteringen rullat på, och på måndag ska kommunfullmäktige ta ställning till om man tillstyrker bolagets ansökan.

Inför det beslutet så har bland annat kraftbolaget mejlledes meddelat att man avser avsätta 15 000 kronor per verk i en bygdepeng, samt tagit fram förslag på föreningar som ska ingå i en kommitté för fördelning av pengarna.

När frågan behandlades av kommunstyrelsen så var alla eniga om att rekommendera kommunfullmäktige att tillmötesgå kraftbolaget.

Ärendegången är dock sådan att även bygg- och miljönämnden ska yttra sig för kommunens räkning, innan miljöprövningsdelegationen går vidare med sin tillståndsprövning.