Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Han fortsätter som tränare för Timrå IK nästa säsong

Roger Forsberg har tidigare berättat att han räknar med en fortsättning i Timrå IK kommande säsong.
Nu står det klart att så blir fallet.
– Jag kör på, säger Timråtränaren.

Annons

För några veckor sedan berättade ST-sporten att Roger Forsberg räknade med en fortsättning som Timråtränare kommande säsong. Han hade ett kontrakt på 1+1 år som inte hade sagts upp.

– Just nu ser vi en framtid tillsammans och sedan om händer något oförutsätt av någon anledning är alltid svårt att säga, sa Forsberg den gången.

LÄS MER: Sportchefen om tränarsituationen i Timrå IK

Nu står det klart att han stannar.

– Vi har haft lite utvärderingar och pratat framtid, jag fortsätter och kör på, säger han efter samtalen med Kent Norberg.

– Jag ville veta så att det kändes bra för Timrås del att gå vidare och utifrån det ta ett beslut. Jag har trivts jättebra de här två säsongerna, det har varit tuffa men lärorika säsonger, säger han.

Hur staben kring Roger Forsberg kommer att se ut är i skrivande stund oklart. Jens Öhman har bland annat ett utgående kontrakt.

LÄS MER: Jens Öhman kan bli ny huvudtränare i Östersunds IK

– Vi får se vad som händer i övrigt, säger Roger Forsberg.

Hur ser du på framtiden i Timrå IK?

– Det har varit lite berg-och-dalbana för oss men efter jul fick vi ihop det jättebra och andas optimism. Jag ser fram emot att jobba här ett år till och försöka hjälpa Timrå att ta ett steg till i den här stegen och verkligen kämpa för det. Det blir spännande och intressant att fortsätta ett år till.

Vad krävs för att ni ska ta nästa steg?

– Vi har satt ett bra försvarsspel och det är vi nöjda med, även om det finns saker att skruva på. Det vi framför allt behöver är lite mer hot framåt, lite mer spets i form av någon utpräglad målskytt. Sedan skulle vi kanske kunna hitta en utpräglad powerplay-back. Vi vill fortsätta utveckla de yngre spelarna och försöka förstärka laget med rätt karaktärer.

LÄS MER: Här är spelarna som var bäst och sämst i Timrå