Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet om folkfesten – Sundsvall bjuder sänds exklusivt på ST.nu: "Ett av Sveriges mest populära band"

Ännu en coronasommar – då stoppas inte Sundsvall bjuder.
Den populära folkfesten sänds exklusivt på ST.nu.
– Att ställa in var inget alternativ, säger nöjesprofilen Peter Åström.

Evenemang efter evenemang ställs in i den pågående pandemin. Nu står det klart att Sundsvall bjuder står för underhållning i sommar – oavsett smittläge.

– Vi hoppades in i det längsta att vi skulle kunna arrangera ett fysiskt firande i år, men det är inte möjligt på grund av restriktionerna och vi har full förståelse för att vi inte kan fylla Stora torget under rådande omständigheter, säger Peter Åström, en av arrangörerna.

Vi hade väldigt mycket folk som tittade i fjol

I stället för att ställa in ställs det om. Precis som i fjol stundar en digital fest. Det hela kommer direktsändas på ST.nu den 6 juli klockan 19.30-21.00.

Bland annat uppträder grammisprisade Smith & Thell. Medarrangören Patrik Frisk konstaterar:

– De är ett av Sveriges mest populära band just nu.

Ett antal överraskningar utlovas också.

– Vi hade väldigt mycket folk som tittade i fjol, de kommer att känna igen sig, säger Peter Åström.

Även "Årets Köng" i Sundsvall kommer att koras under kvällen. Titeln går till vem som helst ur folket – det kan vara en vardagshjälte, en granne som alltid ställer upp eller en arbetskamrat som har gjort något utöver det vanliga.

– Vi har fyra finalister som alla står för goda krafter. Vinnaren kommer garanterat att vara en värdig representant för Sundsvall, säger Anders Lövgren på Heja Sundsvall som står bakom utmärkelsen.

Och det blir samma lokala programledarduo som förra gången: Susanne Bertlin, sångerska som coachat artister i Melodifestivalen och Idol, och Martin Hanning Häggström, som medverkat i arrangemanget sju år i rad.

– Det blir mycket mer än bara musikunderhållning under sändningen. Det kommer exempelvis att vara studiosamtal, säger Patrik Frisk.

Arrangemanget är som vanligt gratis – alla, även de som inte är prenumeranter hos Sundsvalls Tidning, kan titta under kvällen.

– Att kunna erbjuda våra läsare och invånare att ta del av det här känns riktigt roligt, säger Josefin Jonsson, nyhetschef på Sundsvalls Tidning.

Sundsvall Bjuder 2021 sänds från EQ House i Skönsberg.

– Vi ska inom kort besluta om vi kommer ta in en väldigt begränsad publik, säger Patrik Frisk.

Nästa år? Då är planen att vara på plats i Sundsvallsbornas vardagsrum.

– Vår ambition är full publik 2022 på Stora torget. Vi ser framemot att kunna ses igen och uppleva de fantastiska kvällarna som har blivit en naturlig del av Sundsvallsbornas sommarkänsla, säger Peter Åström.