Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Stöde tar över Ånges plats i trean

Ånge IF drog sig ur.
Nu har Stöde IF tackat ja till att ta över platsen i fotbollstrean.
– Vi har fått en bekräftelse från förbundet nu på morgonen, säger Nils-Olov Backlund i Stödes styrelse.

Stöde hade en jobbig säsong i division III i somras och fick spela kval under hösten för att försöka hålla sig kvar i serien.

När Östavall vann kvalserien och avancerade i seriesystemet så såg det ut som att Stöde skulle få spela i Medelpadsfyran kommande säsong – men nu har förutsättningarna förändrats.

Det blir fortsatt spel i trean för Stöde trots allt.

Efter att Ånge dragit sig ur serien på grund av spelarbrist i början av januari så fick Stöde frågan om klubben ville ta över platsen.

Nu har föreningen tackat ja till erbjudandet.

– Hade vi fått frågan i höstas så hade det inte känts möjligt, men nu har saker förändrats och det kändes självklart att acceptera, säger Nils-Olov Backlund.

De närmaste veckorna väntar ett hårt jobb för att få ihop en trupp för division III.

– Vi tror att det blir lättare att få ihop ett lag till trean än det hade varit om vi spelat fyran. Det finns alltid ett antal spelare som vill spela högre upp i seriesystemet. Det finns säkert spelare i Sundsvall som kanske inte velat åka till Ånge, men där Stöde kan vara ett alternativ, säger Backlund.