Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Svenska Rallyt körs – men i förkortad form

Svenska Rallyt blir av – trots besvärlig väderlek.
Men det blir förkortat och vissa sträckor körs inte.
– Det känns inte alls kul. Men vi får en tävling i alla fall, säger rallyts vd Glenn Olsson.

Den senaste tidens värme har ställt till det ordentligt för arrangörerna av Svenska Rallyt. Därför kallade 'Rally Sweden' till en presskonferens där de ville informera om läget.

Beskedet blev att rallyt blir av – med en del förändringar. Vissa sträckor stryks och kommer inte att köras. Men stora delar av tävlingen kommer att genomföras.

– Det har varit besvärande väderlek. Värmen som kom in blev kraftigare än förväntat och prognosen har svängt. Det har varit tuffa dagar för oss, säger rallyts vd Glenn Olsson och fortsätter.

– Vi har jobbat ihop med FIA och haft en dialog om hur läget ser ut och vad allas intressen är. Vi har försökt hitta en lösning helt enkelt. Lösningen nu är att vi kommer köra en tävling där vi tar bort en del sträckor.

Rallyt stryker shakedown på torsdagen, Kirkenaier-sträckorna under fredagen och Hagfors sprint på lördagen. Även den historiska klassen kommer inte köras.

Sträckorna Fredriksberg, Rämmen, Lesjöfors och Värmullåsen kommer dessutom att bara köras en gång. Sammanlagt blir det 240 av 321 kilometer som körs och 12 av 21 delsträckor.

– Det känns inte alls kul. Men vi får en tävling i alla fall, säger Glenn Olsson.

Ett tag såg det ut som att Svenska Rallyt skulle ställas in helt. Men tack vare att kyla kom in i väderprognosen satsar rallyt nu på att genomföra större delar av tävlingen.

– Tack vare att vi fick kyla i prognosen känner vi att det går att genomföra en tävling. Hade vi inte fått det hade vi blivit tvungna att ställa in. Det hade inte gått att köra en tävling om vi inte fått kyla i den framtida prognosen.

På torsdagskvällen kommer det vara en invigningstävling på travbanan i Karlstad och inte en tävling som planerat.