Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Timrå IK:s center tvingas avsluta karriären efter hjärnskakningarna: "Det har varit väldigt jobbigt"

Han har drabbats av flera hjärnskakningar på kort tid de senaste säsongerna.
Nu tvingas 22-årige Timråspelaren Alexander Lindgren avsluta karriären.
Här berättar han om det tuffa beslutet och hur han mår i dag.
– Jag gjorde en magnetröntgen och de såg att jag hade en liten blödning i hjärnan, säger han.

Inför årets säsong värvade Timrå IK Alexander Lindgren från SHL och Brynäs. Där hade Lindgren missat stora delar av säsongen på grund av en hjärnskakning, och i Timrå IK åkte han på nya smällar.

Den senaste kom mot Vita Hästen och sedan dess har han varit ur spel.

Läs mer: Timråforwarden ska utredas på sjukhus efter hjärnskakningarna

Framtiden har varit osäker, och efter en magnetröntgen i förra veckan tvingades Alexander Lindgren ta ett av sitt livs tuffaste beslut.

– Jag beslutade i dag att jag inte kommer spela mer hockey. Det har varit för många hjärnskakningar på kort tid och jag har inte mått bra, berättar han och fortsätter:

– Huvudet är inte som det ska. Jag gjorde en magnetröntgen och de såg att jag hade en liten blödning i hjärnan. Det visar att det inte är så bra, så det var väl dags.

Lindgren har varit i kontakt med läkare som gett honom rådet att sluta spela.

– Vi har kommit fram till det. Jag har fått mycket tips att det kanske var dags att lägga av eftersom jag fått så många hjärnskakningar på kort tid. Hur mycket det än tar emot vill man inte vara dum, och tyvärr var jag tvungen att lämna det här beskedet. Det är jobbigt, säger han.

– Det har varit mycket tankar fram och tillbaka, till slut var det inget att tänka på. Om jag skulle fortsätta vore jag bara dum. Man har ett helt liv framför sig och hockey är bara hockey på något vis.

Under måndagen meddelade han Timrå IK sitt beslut.

– Jag har pratat med alla i dag och de har varit väldigt snälla. Jag ska försöka göra något inom Timrå under säsongen när jag blir bättre, hjälpa till på något vis. Jag pratade med några spelare i laget i dag men det var tufft att vara på träningen, så jag åkte hem.

Hur mår du i dag?

– Det är samma visa, jag har fortfarande huvudvärk. Det kommer migränattacker och jag kan inte kolla på tv länge, jag kan inte gå länge och jag kan inte sitta och äta länge för då får jag ont i huvudet. Då är det inte bra.

Den kommande tiden kommer Alexander Lindgren att spendera dels i Sundsvall och dels hemma hos familjen i Gävle.

– Jag har fått sjukt bra stöttning från kompisar och familjen. De pressar mig inte att fortsätta utan tänker på mitt bästa.

Även om beslutet varit tufft att ta så berättar Alexander Lindgren att det är skönt att ha bestämt sig.

– Det har varit väldigt jobbigt. På något sätt är det skönt nu. Jag har varit väldigt skadedrabbad hela min karriär, så det ska bli skönt att få slappna av och inte känna pressen att komma tillbaka och bli skadad igen. På något sätt är det lite skönt med tanke på hur många skador jag har haft, säger Lindgren.

Läs mer: Timråtränaren om tunga beskedet

Läs mer: Lagkaptenen Hallin: "Jag lider med honom, det är ung killes dröm som krossas"

Läs mer: Westlund: "Sorgligt för Lindgren – fick aldrig chansen att visa vad han går för i Timrå IK"